top of page

Golvvård på linoleum och plastgolv

Metoder för golvvård på plast- och linoleumgolv är beroende av städfrekvens, slitage, miljö och medel på nuvarande golvyta. 

Linoleum är fantastiska golv, som oftast går att få som nya med de rätta golvvårdsmetoderna. Linoleumgolv finner vi i de flesta miljöer och Berglunds Städ renoverar och utför golvvård på tusentals kvadratmeter årligen. Linoleumgolv återfinns på kontor, skolor, äldreboende, industrier mm. Berglunds Städ har arbetat med professionell golvvård sedan 2000, och erbjuder även städningen av dessa ytor. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på ett städ-abonnemang och / eller serviceavtal på Era golv.


Att totalrenovera ett linoleumgolv med en beläggning av polish kräver en riktig hantverkarkänsla, om man vill få golvytan riktigt bra. Det är viktigt att få bort all gammal polish från golvet vid en golvrenovering. Lyckas man inte med ”nollställningen” innan den nya ytbehandlingen läggs så är risken att gamla polishrester lyser igenom den nya ytbehandlingen. Med korrekt utförd golvvård och bra daglig skötsel så håller sig linoleumgolv vackra över lång tid.

Plastgolv är tåliga och slitstarka golv, men även de behöver omsorg i form av golvvård och daglig skötsel. Berglunds Städ renoverar, underhåller och polerar mängder med plastgolv i olika miljöer. Plastgolven kommer i många olika utseenden idag, alltifrån trä- till stenimitationer. Framför allt har vi många kunder i butiksmiljöer som önskar golvvård en eller ett par gånger per år för bästa kundintryck.

Berglunds Städ renoverar samt underhåller linoleumgolv, samt plast- och vinylgolv med hållbara och miljöriktiga metoder. Golvvårdsprodukterna som används kommer från ledande golvvårdskemikalietillverkare,  Berglunds Städ strävar alltid efter att utföra golvvårdsuppdragen med miljömärkta golvvårdskemikalier och med så lite miljöpåverkan som möjligt. Oftast kommer vi till våra kunder en eller ett par gånger per år för att utföra ett periodiskt underhåll. Vi utför då en kraftig rengöring av golvet, samt lägger ny polish så att golven blir vackra och lätta att städa tills det är dags för nästa underhåll.

Vi ser alltid till att städmetoderna vi rekommenderar harmoniserar med utförd golvvård.

bottom of page